Sahne solistleri

Çamlık’ta yıllardır temizlenmeyen molozlar hakkında sesini çıkaramayan, yıllarca araç ve gürültü trafiğine sessiz kalanlar alanda yapılan topraklandırma, ağaçlandırmayı eleştirdi

- Bu haber 980 kez okundu.

Sahne solistleri

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in ‘3 ay değil 12 ay Ordu’ sloganıyla başlattığı turizm çalışmalarından birisi olan Ünye Çamlık alanının yenilenmesini ele alan çalışmalar tamamlandı. Halkın daha rahat yararlandığı bir yer haline getirilen Çamlık adeta nefes aldı. Çevreyi gözetici tüm çalışmaların titizlikle gerçekleştirildiği alanda sadece ahşap bir kır kahvesi bulunacak.  

167 KAMYON MOLOZ TEMİZLENDİ
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in çevre anlayışını tüm titizlikle takip ettiği alandaki çalışmalar kapsamında ilk olarak yıllardır temizlenmeyen eski motel ve lokantanın temel kalıntılarını kaldırıldı. Etrafa saçılmış moloz ve betonlar toplandı. Bu kapsamda 167 kamyon dolusu moloz ve beton Ünye Çamlık dışına çıkarılarak bertaraf edildi. 
80 KAMYON ÖZEL TOPRAK SERİLDİ
Betondan temizlenen alanlar için 80 kamyon özel bahçe toprağı serildi ve çam ağaçları köklerinin hava alması sağlandı. Ünye meydanı inşaatı döneminde sökülen granit küp taşlar gömüldüğü yerden çıkarılarak Çamlık’a serildi. 

SES GÜRÜLTÜ VE TRAFİK YOK
Çamlık içerisine araç girişi kapatılarak, ses ve görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Çamlık içerisine yayılan 15 adet betonarme oturma grupları kaldırılarak yerine 25 adet ahşap ormancı masaları yerleştirildi.
REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULUYOR
Sahil kenarından kesintisiz yürüyüş keyfini sağlayacak doğayla bütünleşen yürüyüş yolu tamamlandı. Devam eden çalışmalar kapsamında Çamlık doğu girişinde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına ait depo alanı, Çamlık için ‘Ünye Çamlık Gençleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi’ dönüştürülüyor. 

AĞAÇLANDIRILDI
Çamlık içerisinde yaşlanan ve yıkılan ağaçların yerini burada yetişen fidanlar alıyor. Alanda ağaçlandırma ve fidan dikimi çalışmaları hızla sürüyor. 
İMAR DURUMU DÜZELTİLDİ
Bununla yetinmeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çamlık’ın yapılaşmasına izin veren, korunaksız ve son derece uygunsuz olan imar durumunu ortadan kaldırdı. Bu doğrultuda, ‘Ünye Çamlık Korunaklı İmar Planı’nı oluşturdu. İmar planı OBB Meclisi’nde kabul edildi.
TEK YAPI AHŞAP BİR KIR KAHVESİ
Alanda hiçbir yapılaşmaya meydan verilmezken, sadece 250 metrekarelik ahşap yapı kır kahvesi inşa ediliyor.

SAHNE SOLİSTLERİ 
Ünye’de yapılan çalışmalara her fırsatta ‘çevrecilik’ adı altında karşı çıkan kesim, Çamlık’ta yine sahneye çıktı. Çamlık’ta yıllardır temizlenmeyen molozlar hakkında sesini çıkaramayan, alanda yıllarca araç ve gürültü trafiğine sessiz kalan çevre dernekleri ile CHP, SP ve İP temsilcilerinin de katıldığı bir basın açıklamasında Çamlık’ta yapılan çalışmalar eleştirildi. Basın açıklamasına geçmişte CHP’li Seyit Torun’un Belediye Başkanlığı sırasında çevre ve imar katliamlarına sesini çıkaramayan, kesilen yüzlerce ağacı görmezlikten gelen Ordu Çevre Derneği yöneticileri de katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.