Kartvizitlerinde 'Gazeteci' yazanlar Metin Topkaya'dan ders alsın!

Bazı ! gazeteler ve sosyal medya sayfaları Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu Sırrı Paşa Caddesi'nde esnafın dükkan önü süslemelerini engellediğini iddia etti. Oysa gerçek çok başka çıktı. Üstelik gerçeği ortaya çıkaranda gazeteciliğe sonradan giren Metin Topkaya oldu.

- Bu haber 274 kez okundu.

Kartvizitlerinde 'Gazeteci' yazanlar Metin Topkaya'dan ders alsın!

Geçtiğimiz günlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu Sırrı Paşa’da yeni yıl süslemesi yapan esnafa ceza yazıldığı haberleri dezenformasyon çıktı. Kartvizitlerinde ‘gazeteci’ yazanların ortaya attığı iddiaların perde arkası, gazetecilik mesleğinden gelmeyen ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli köşe yazarı Metin Topkaya’nın yazısıyla ortaya çıktı. 
17 Aralık Pazar günü sosyal medya sayfalarında, 18 Aralık Pazartesi günü ise gazetelerde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu Sırrıpaşa Caddesi'ndeki işletmelere yılbaşı süslemelerini kaldırma talimatı verdiği, işletmelere gönderilen tebligatta, izinsiz olarak süslenen camların 3 gün içinde kaldırılması aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı haberleri yer aldı. 
Haberi yapan gazeteciler (!), mesleğin ana ilkelerinden biri olan araştırma, haber takibi ve karşı tarafa söz hakkı verme ilkelerini uygulamadı. Kamuoyu nezdinde OBB’nin yılbaşı süslemelerini hedef aldığı algısı yerleştirilmeye çalışıldı. 
Hava Kuvvetleri Komutanlığından emekli olduktan sonra memleketi Ordu’ya dönerek gazeteci-yazarlığa başlayan, kıvrak kalemi ve olayları kendine özgü anlatım tarzıyla dikkat çeken ve çevresinde sosyal demokrat olarak bilinen Metin Topkaya olayın perde arkasını takip etti. 
Topkaya, olayın gerçek yüzünü köşesinde dile getirdi ve sosyal medya sayfasında da gerçeği duyurdu. Topkaya’nın araştırmasına göre, Sırrı Paşa Caddesi’nde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında tüm binaların mermer yapılan duvarları, yapılan süslemelerde tahrip oldu. Süslemeler sırasında demir portatifler için mermer duvarlar delindi, çivi, vida çakıldı. Bazı dükkanların mermerleri kırıldı. 
Saygın, demokrat ve kent yaşayışına örnek insanların yaşadığı bilinen Sırrı Paşa Caddesi’nde dükkan sahip ve işletmecilerinin bu umursamaz ve saygısızca davranışı tepki topladı. 
İşte yazar Metin Topkaya’nın yazısı: 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.