CHP'li Seyit Torun'un bıraktığı altyapı iflas etti

Yeni Mahalle ve Şirinevler Mahallesinde yaşanan su baskınının altyapının yetersizliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı. CHP’li Seyit Torun’un Belediye Başkanlığı döneminde Yeni Mahalle’de 2006 yılı Ağustos ayında altyapı çalışması yapıldı. Ancak bir altyapının ekonomik ömrünün 20-25 yıl olmasına rağmen 2011 yılında yaşanan sel felaketi ile altyapının yetersizliği ortaya çıktı. Dönemin Başkanı Torun, alt yapıda geçici iyileştirmeler yaparak zaman kazandı. Son yağışta yapılan incelemede Torun döneminde 600'lük boru yerine 200'lük boru kullanıldığı belirlendi

- Bu haber 367 kez okundu.

CHP'li Seyit Torun'un bıraktığı altyapı iflas etti

2004-2014 yılları arasında CHP’den Ordu (Altınordu) Belediye Başkanlığı yapan Seyit Torun’un Yeni Mahalle ve Şirinevler Mahallesi alanında bıraktığı altyapı 9 Eylül günü iflas etti. 
Altınordu ilçesinde 9 Eylül günü metrekareye düşen 81 kg yağış kısa sürede etkili oldu. Yağış, altyapısı eski olan ve 2004-2014 yılları arasında küçük büz ve borularla ‘yenileme’ yapılan Yeni Mahalle ve Şirinevler bölgesinde su baskınlarına sebep oldu. Alt yapısı bu dönemde yenilenen Sırrı Paşa Caddesinde ise en küçük bir su taşkını yaşanmadı.
Yeni Mahalle ve Şirinevler Mahallesinde yaşanan su baskınının altyapıdan yetersizliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı. CHP’li Seyit Torun’un Belediye Başkanlığı döneminde Yeni Mahalle’de 2006 yılı Ağustos ayında altyapı çalışması yapıldı. Ancak bir altyapının ekonomik ömrünün 20-25 yıl olmasına rağmen daha 5. yılında 2011 yılında yaşanan sel felaketi ile altyapının yetersizliği ortaya çıktı. Dönemin Başkanı Torun, alt yapıda geçici iyileştirmeler yaparak zaman kazandı. 
600’LÜK HATTA 200’LÜK BORU DÖŞEMİŞLER

Ordu Büyükşehir Belediyesi benzer tablonun yaşanmaması için gerekli çalışmaları yaparken su baskının neden meydana geldiği araştırıldı. Yapılan incelemelere göre, su baskınının geniş bir alanda etkili olmasının sebebinin ise geçmiş yıllarda yapılan Yeni Mahalle ve Şirinevler Mahallesindeki alt yapının ihtiyaca cevap veremeyecek nitelikte olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. 
Taşkının yağış havzasının membasından kaynakladığını düşünülerek Fındık Deresinin membasında yapılan incelemede ise küçük ebat 2x2 çapında baks kullanıldığı belirlendi. Oysa 4x4 baks kullanılması gerekiyordu. 
Barbaros Caddesi ve diğer caddelerde yapılan incelemelerde ise Seyit Torun döneminde 600’lük boru kullanılması gereken yerde 200’lük boru kullanıldığı meydana çıktı. 
İŞTE SEYİT TORUN DÖNEMİNDE YAPILAN ALTYAPI VE SONUÇLARI…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.