Belde Evler yıkılacak!

Hilmi Güler: "Biz hukuk devletiyiz ve bunun gereği neyse o yapılacaktır. Devlette devamlılık esastır, ama hatalarda devamlılık esas değildir”

- Bu haber 796 kez okundu.

Belde Evler yıkılacak!

Ordu kamuoyunun son bir yıldır en fazla tartıştığı konuların başında gelen çok katlı Belde Evler Projesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin durdurulmasına yapılan itiraz, AK Parti, MHP, SP ve BBP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.  CHP’li üyelerin bir kısmı çekimser, bir kısmı ise itirazların kabul edilmesi yönünde oy verdi.

CHP’Lİ ÜYELER HAYIR OYU VERDİ
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’nun 18.07.2019 tarihli Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine yönelik itirazlar için verilen 4 itiraz dilekçesini görüşmek için dün olağanüstü topladı. Yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. AK Parti, MHP, Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) meclis üyeleri, itirazların reddi yönünde el kaldırırken, CHP’li meclis üyeleri ise itirazların kabulü yönünde el kaldırdı. İtirazlar oy çokluğu ile reddedilirken, CHP’nin tutumu herkesi şaşırttı.
YÜKLENİCİ FİRMA TEBLİGAT GÖNDERDİ
CHP Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Yüksel, yüklenici firmanın kendilerine tebligat gönderdiğini ve zarar belediye meclis üyelerinden talep edileceğini ileri sürerek, “Yüklenici firma buradaki meclis üyesi arkadaşlarımıza tebligat gönderdi. Tebligatta özetle; ‘belediye bu tazminatı ödemezse ben meclis üyelerinden alırım’ diyor. Biz seçilmiş belediye meclis üyeleriyiz. Neden tebligatlarla karşı karşıya kalalım? Bu ruhsatları vererek, bu insanları yola çıkarttınız. Yola çıkan insanlar bu doğrultuda yatırım yaptı. Haklı olarak buralardan daire alan ‘ne olacak’ diye soruyor. Bir mağduriyet var” diye konuştu.

YÜKLENİCİ FİRMA YAPTIĞI İŞİN DOĞRULUĞUNU İSPAT ETMELİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise, CHP’li Yüksel’in sözlerine cevap olarak, “Kıyıları kullanmak vatandaşların anayasal hakkıdır. Meclis burada sunulduğu şekliyle bizim tarafımızdan getirilen bir önergeyi değerlendiriyor. Burada bir karar aldık ve bu kararın gereğini yapıyoruz. Burada size dokunacak olan bir şey düşünmüyorum. Kaldı ki bu bir süreç. Biz bu süreci takip ediyoruz. Bizden tazminat talep etmeleri için onların da yaptıklarının doğru olduğunu ispat etmeleri gerekir. Yani yapılan işlemlerin doğru olması gerekir ki, sizden ve bizden bir şeyler istesinler” dedi.
BİR YANLIŞI DÜZELTMEK ZORUNDAYIZ
Güler, “Bir yanlış yapıldıysa, bunu da düzeltmek zorundayız. Bu konuda meclisimiz daha önce aldığı isabetli kararla bunu en güzel bir şekilde yansıttı. İnanmıyorum ki meclisimizin bundan sonra da alacağı kararlar bu yönde olacaktır. Biz hukuk devletiyiz ve bunun gereği neyse o yapılacaktır. Devlette devamlılık esastır, ama hatalarda devamlılık esas değildir” ifadelerinde bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.