Belde Evler'den büfeye düştüler!

Büfeler yıkılmıyor!

- Bu haber 371 kez okundu.

Belde Evler'den büfeye düştüler!

Altınordu ilçesinde 3 bloklu 280 daireli ve kumsalın üzerinde inşa edilen Belde Evler’in yıkılmasının ardından ‘kuruyan ağaç’ üzerinden Ordu Büyükşehir Belediyesine saldıran kesimler, bu kez Ulaştırma Bakanlığı’nın bilgisi ve izni dahilinde inşa edilen yol kenarındaki fındık satış büfelerini hedef aldı. Gelecek hafta ihaleleri yapılacak ve yıkılmayacak olan büfeler, Ordu’nun fındık başta olmak üzere yöreye özgü organik ürünlerin satış ve pazarlanmasını sağlayacak.

Son dönemde tarım, hayvancılık ve gıda sektöründeki faaliyetlerini geliştiren, uygulama ve icraatları zaman zaman diğer Belediyelere örnek olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede üretimi yapılan başta fındık olmak üzere yöresel ürünlerin satışının ve tanıtımının yapılması amacıyla yol kenarlarına satış büfeleri inşa etti. 
280 DAİREYİ BIRAKTILAR BÜFEYE SALDIRIYORLAR
Gülyalı, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde olmak üzere toplamda 4 yerde kurulan büfeler yol kenarlarında bulunan boş sahalara inşa edildi. 

Karayolları yönetmeliklerine göre yol kenarlarına ahşap olarak inşa edilen büfelerde fındık başta olmak üzere erişte, tereyağı, bal, Akkuş fasulyesi, yumurta; reçel, marmelat, turşu ve sirke çeşitleri gibi yöresel ürünlerin pazarlanmasını sağlanacak. Aynı zamanda Ordu’ya özgü yöresel yiyecekler olan galdirik, sakarca ve melocan gibi yöresel otları da bu büfelerde mevsiminde satarak üretici ve tüketiciyi ürünlerle aracısız buluşturacak.
Kirazlimanı mevkiinde kumsalın üzerinde 3 blok 280 daire inşa etmekten çekinmeyen, mahkeme kararıyla yıkıldıktan sonra çevreci görüntüsüne bürünen ve kuruyan bir ağacı bahane ederek Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne saldıran kesimler, şimdi büfeleri gündeme getirdi.  
TÜM KARAYOLU KENARINDA ÖRNEKLERİ VAR
Başta Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde inşa edilen ve önümüzdeki hafta ihaleleri yapılacak olan büfelerin tipik örnekleri Türkiye’nin tüm karayolları ağında bulunuyor. 

BETONARME DEĞİL AHŞAP
Çorum’da karayolları kenarında betonarme olarak inşa edilen leblebi satış büfeleri, Bolu’da et satış büfeleri, Samsun Terme’de pirinç satış büfelerinin yanısıra yol kenarlarındaki buna benzer tüm satış alanlarına gözlerini faltaşı gibi kapatan kesimlerin Ordu’da inşa edilen ‘ahşap’ satış büfelerini dillerine dolaması oldukça gülünç karşılandı. 
Turizmin gelişmesi ve tarım ürünlerinin tanıtımını kapsayan bu çalışmaya karşı çıkan kesimler, kumsal üzerinde inşa edilen binalarının geri dönülmez bir şekilde yıkıldığını anlamaları bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.