Ordu'ya enerji damgası

Hilmi Güler, enerjisini konuşturdu. Ordu'da rüzgâr enerji santrali için 65 metre uzunluğunda ve 18 ton ağırlığındaki 4MW’lı türbin kanatları Akkuş ilçesi Argan Yaylası’na taşınıyor

- Bu haber 972 kez okundu.

Ordu'ya enerji damgası

Ordu’nun rüzgârı en sert esen bölgelerden biri olan Akkuş’un Argan yaylasında rüzgar enerjisi santrali (RES) kuruluyor.  

2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan ve Türkiye’nin enerji geleceğinin planlamasında ortaya koyduğu vizyon ile bugün bile adından sıkça söz ettiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Akkuş Argan Yaylası’ndaki rüzgâr enerji santrali kurulumu için, “Bölgemizin temiz enerjide tercih edilen bir konum olması üzerine gayretle çalışıyoruz. Tüm yatırımları Kamu yapmayacak, özel sektöre de büyük imkânlar var” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırım planlaması ile bölgede başlayan hareketlilik dikkat çekiyor. Bölgede lisans alarak üretime başlayacak özel sektör firmaları türbinlerini getirmeye başladı. Rüzgâr enerji santrali için 65 metre uzunluğunda ve 18 ton ağırlığındaki 4MW’lı türbin kanatları Akkuş ilçesi Argan Yaylası’na taşınıyor.

“ORDU ENERJİ İLE ANILAN BİR ŞEHİR OLACAK”
Kalkınmanın en önemli hamlelerinden birisinin de enerji olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, şöyle konuştu: “Bölgemizin temiz enerjide tercih edilen bir konum olması üzerine gayretle çalışıyoruz. Tüm yatırımları kamu yapmayacak, özel sektöre de büyük imkânlar var. Ordu’da rüzgar enerjisi yatırımları da önemli bir değer oluşturacak. Ordu sadece lisanslı olarak 50 MW’ı aşkın potansiyel ile birlikte lisanssız yatırımlar için de bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Gelecekte sadece şehrin değil bölgenin de enerji üretim üssü olmak isteyen Ordu ilinde ‘yenilenebilir enerji’ ile ilgili Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları, yatırımcılar ile olan işbirliği dikkat çekiyor. Kuruluşunu yaptığımız ve etkin hizmet vermekte olan Ordu Enerji AŞ firması enerji üretimi ile şimdiden Belediyemiz kaynaklarına yetecek potansiyeli yakalamış durumda. Ülkemiz için de artık Ordu’nun enerji ile anılan bir şehir olacaktır. Türkiye’nin doğal kaynağı olan rüzgâr enerjisi son yıllarda atılan adımlarla büyük gelişmeler göstermeye başladı. Avrupa ve dünya genelinde rüzgâr enerjisi alanında önemli bir konuma kavuşan Türkiye’nin rüzgârı, ülkenin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 9’unu karşılıyor.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.