Ankara'da şoför kontak kapattı, Ordu'da ise şoförlere Başkan Güler'den 327 bin liralık destek geldi

Ordu’da Elektronik Ücret Toplama Sistemi’ (EÜTS) kapsamında ücretsiz binişler için araç başına verilen 600 TL’lik destek, yüzde 150 artışla 1.500 TL’ye çıkarıldı. Buna göre 218 toplu taşıma şoförüne ayda toplam 327 bin lira ödenecek.

- Bu haber 322 kez okundu.

Ankara'da şoför kontak kapattı, Ordu'da ise şoförlere Başkan Güler'den 327 bin liralık destek geldi

Başkent Ankara’da otobüs ve dolmuşlarla özel toplu taşıma hizmeti veren esnaf, akaryakıt zamları, ücretsiz taşıma ile maliyetler nedeniyle zor günlerden geçtiklerini belirterek kontak kapattı. Ordu’da ise Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, özel halk otobüs şoför esnafına her ay verdiği 600 lirayı yüzde 150 artışla 1500 liraya çıkardı.
Ordu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında açıklama yapan Başkan Güler, Elektronik Ücret Toplama Sistemi’ (EÜTS) kapsamında ücretsiz binişler için araç başına verilen 600 TL’lik desteği yüzde 150 arttırdıklarını belirterek 1.500 TL’ye çıkardıklarını söyledi. 

“ESNAFIMIZI MAĞDUR ETMEDİK” 
Esnafları maliyet artışları karşısında mağdur etmediklerini dile getiren Başkan Güler, “Birkaç gündür şoför esnafımızla konuşuyoruz. 218 adet özel halk otobüsü esnafımızla görüştük. Onların hoşuna giden bir karar aldık. Esnafımıza 1.500 TL destek vereceğiz. Günde 6 bin 500 ayda ise 195 bin kişi toplu taşımayı kullanıyor. Dolayısıyla şehitlerimizi, gazilerimiz, engellilerimiz ve emeklilerimiz bu çalışmadan yararlanacak. Şoför esnafımız mağdur etmedik. Kendileri de çok mutlu oldular. Bundan sonra Belediye olarak araç başına 1.500 TL’ye kadar destek vermiş olacağız. Biz büyük bir aileyiz. Hiçbir ayrım yapmadan gönül belediyeciliği ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.