Tarihi Lübnan sediri anıt ağaç oldu

2017 yılında yapılan yanlış çalışmada kökleri kuruyan Altınordu Aziziye (Yalı) Camii bahçesinde bulunan "Lübnan Sediri" ağacı, çürümeye karşı anıt ağaç olarak koruma altına alındı

- Bu haber 661 kez okundu.

Tarihi Lübnan sediri anıt ağaç oldu

Ordu Yalı Cami bahçesinde kuruyan Tarihi Lübnan Sediri ağacının çürümeye karşı devrilmemesi için önlem alındığı ortaya çıktı. 

2017 yılında, Altınordu "Aziziye (Yalı) Cami Çevre Düzenleme Projesi" kapsamında, cami bahçesinde bulunan "Lübnan Sediri" ağacı, köklerinin zarar görmesi nedeniyle kurumuştu.

Aradan geçen sürede, agacın kuruyan dallarının kırılmak suretiyle vatandaşlara zarar vermesini önlemek amacıyla budama çalışması yapıldı. 

Ancak geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli fırtına ağaca ciddi zarar verdi.

Ağacın tarihi özelliğini göz önünde bulunduran Ordu Büyüksehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, çürümesini ve  kökten kırılmasını engellemek için çalışma başlattı. Bu kapsamda, kök kısmındaki toprak alınarak, beton dökmek suretiyle, tarihi ağaç koruma altına alındı. Yine peyzaj düzenlemesi kapsamında Gümüş Taflan ve Sarmaşık işlemi uygulandı.

Ağacın etrafında gerekli çimlendirme çalışması yapıldıktan sonra, anıt ağaç olarak yerinde korunacağı, ayrıca görsel hale getirmek için ışık süslemesi yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.