Ordu'da 50 yıl içinde 6.6 büyüklüğünde deprem ihtimali yüzde 90!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadeniz'in içinden geçen Karadeniz Fayına ait haritayı paylaştı. Prof. Dr. Bektaş, Ordu'nun kıyıdan 10 kilometre uzağında geçen bu fayda önümüzdeki 50 yıl içinde bu fayda 6.6 büyüklüğünde deprem olma ihtimalinin yüzde 90 olduğunu belirtti.

- Bu haber 696 kez okundu.

Ordu'da 50 yıl içinde 6.6 büyüklüğünde deprem ihtimali yüzde 90!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Emekli Öğretim Üyesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Bakanlar Kurulu’na sunulacak olan Türkiye’nin yeni deprem haritasına Doğu Karadeniz’in alındığını ifade ederek, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nin deprem tehlikesi ve riski büyüyor” dedi. 
Karadeniz Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 2019 yılında yürürlüğe giren AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Sismik Tehlike Haritası’nın resmiyet kazandığını belirtti.
Yeni Türkiye Sismik Tehlike Haritası’na göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nin deprem tehlikesi 2-3 kat daha artacağını belirten Osman Bektaş, “Bunun en büyük nedeni Kuzey Anadolu fayına ek olarak Karadeniz fayının da 6,5-7 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği gerçeğidir" diye konuştu.
RİSKLİ BÖLGEDEYİZ
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) hazırladığı ‘Yeni Türkiye Sismik Tehlike Haritası’na göre, ülkedeki deprem haritası güncellendi. Harita ile birlikte Doğu Karadeniz tehlikeli bölge kapsamına alınıyor.

TEHLİKE BÜYÜYOR
1999 yılından beri Doğu Karadeniz’in, ‘Deprem Bölgesi’ riski kapsamına alınmasını savunan Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, “Yeni Türkiye Sismik Tehlike Haritası’na göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nin deprem tehlikesi 2-3 kat daha artacaktır” dedi. Bektaş, “Kuzey Anadolu fayına ek olarak Karadeniz fayının da 6,5-7 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği gerçektir. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde deprem gerçeği büyüyor” dedi.
AMAN DİKKAT!
Bektaş, Karadeniz'in içinden geçen Karadeniz Fayına ait haritayı paylaştı. Prof. Dr. Bektaş, Ordu'nun kıyıdan 10 kilometre uzağında geçen bu fayda önümüzdeki 50 yıl içinde bu fayda 6.6 büyüklüğünde deprem olma ihtimalinin yüzde 90 olduğunu belirterek yapıların buna göre yapılması, kentsel dönüşüme öncelik verilmesini istiyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.