Metin Akyürek, Başkan Güler'in Basın Danışmanı oldu

ORDU Büyükşehir Belediyesi'nde yeni idari teşkilat yapılanmasının ardından ORBEL A.Ş.'nin de yeni idari yapılanması belli oldu. Ordu'da uzun yıllar yazılı ve görsel basında emek harcayan Gazeteci Metin Akyürek, ORBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Akyürek, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Güler'in de Basın Danışmanlığı görevini yürütecek.

- Bu haber 1646 kez okundu.

Metin Akyürek, Başkan Güler'in Basın Danışmanı oldu

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı oturumunda Büyükşehir Belediyesi teşkilat şemasını belirledi. Bu kararın ardından aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi olan ORBEL A.Ş.'nin de yeni idari yapılanması tamamlandı. 

GAZETECİ METİN AKYÜREK ORBEL A.Ş. YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU
 
Buna göre ORBEL A.Ş.'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler olurken, Başkanvekili görevini ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp üstlendi. Öte yandan Ordu'da uzun yıllardır yazılı ve görsel basında emek harcayan tecrübeli isimlerden Gazeteci Metin Akyürek de, ORBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak yeni yapılanmada görev aldı.  

BAŞKAN GÜLER'İN YENİ BASIN DANIŞMANI OLDU

Gazeteci Metin Akyürek, ORBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'in de Basın Danışmanı olarak ikinci bir görev üstlendi. Akyürek bu görevinde doğrudan Başkan Güler'e bağlı olarak çalışacak. 

METİN AKYÜREK KİMDİR?

1970 Ordu doğumlu olan Metin Akyürek, gazetecilik mesleğine ilk olarak 1989 yılında yerel Yeni Hamle Gazetesi'nde başladı. 1992 yılında Bizim Ordu Gazetesi'nde İstihbarat Şefi olarak meslek hayatını sürdüren Akyürek, 1993 yılında kurulan İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü'nün kuruluşunda aktif görev aldı ve Bölge Haber Müdürlüğü görevini yürüttü. 

1993-1996 yılları arasında Ordu Olay Gazetesi Haber Müdürlüğü, 1996-2000 yılları arasında ORT Televizyonu Haber Müdürlüğü ve 2000-2001 yılları arasında Kanal 52 Televizyonu Haber Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

Ulusal basında 1994-1997 yılları arasında Sabah Gazetesi ve ATV, 1997-2001 yılları arasında Star Gazetesi'nin Ordu Muhabiri olarak çalıştı. 2000 yılında kısa bir süre NTV Ordu Muhabirliği yapan Metin Akyürek, 2001-2019 yılları arasında 18 yıl İhlas Haber Ajansı Ordu Temsilciliği görevini üstlendi.
  
2014 yılında Haberci Gazetesi tarafından düzenlenen yarışmada 'Özel Ödül'e layık görüldü. 2015 yılında Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği tarafından her yıl düzenlenen yarışmada internet haberciliği alanında 1'incilik ödülü aldı. 2016 yılında yine 19 Eylül Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen yarışmada 'Güncel Yazı' kategorisi ile 'İnternet Haberciliği' kategorilerinde iki ödülün sahibi oldu. 2016 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından ülke genelinde düzenlenen ve yüzlerce gazetecinin katıldığı yarışmada ödül alan 41 gazetecinin arasında yer alarak 'En İyi Haber Fotoğrafı' kategorisinde ödül sahibi oldu. 2017 yılında Haberci Gazetesi'nin düzenlediği 'Yılın En'leri yarışmasında 'Yılın Gazetecisi', aynı yıl Karadeniz Dergisi'nin düzenlediği yarışmada ise 'Yılın Özel Ödülü'ne layık görüldü.

2018 Haberci Gazetesi'nin yarışmasında 'Yılın Gazetecisi', 2019 yılında Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Yılın Medya Ödülleri'nde 'Yılın Habercisi' ödülünü alarak meslek hayatının 30'uncu yılını taçlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.