Hilmi Güler'den imar rantına son!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, imardan rant bekleyenleri hüsrana uğrattı. Rant bekleyenlerin yaptığı kulislerin aksine imarda aracılık-pazarlık görüşmeleri tamamen son buldu

- Bu haber 417 kez okundu.

Hilmi Güler'den imar rantına son!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler emsali görülmemiş bir karara daha imza attı. İmarda her türlü adaletsizliği ve polemiği önleyecek sistemle aracılar da, pazarlık işi de ortadan kaldırdı.
OBB Başkanı Güler, “Birileri imar ile oturuyor imar ile kalkıyor. Oysa biz bu işin içinde aracıları kaldırmak istiyoruz. Kişileri özel imar işini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Yani imarda, her şey basit ve anlaşılır olmalı. Yani teker teker pazarlık usulünün kalkması lazım. Burada böyle bir şey var demiyorum, genel prensiplerden bahsediyorum. İmar işi varsa herkes önünü görmelidir” dedi.
Yeni imar düzenlemesini anlatan Başkan Güler, “Biz istiyoruz ki Ordu’da ticari bölge belli olsun, turizm bölgesi belli olsun. Herkes önünü görsün. Havaalanından gelirken burayı bir şehir bütünlüğü içinde görsün. Burada bir takım çarpık kentleşme olmasın. Binasal dönüşüm değil kentsel dönüşüme gidelim. Burada bizim en önemli ifademiz de şudur. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz diye söz vermişiz. Parsel bazlı olmayacak. Herkes önünü görecek. Ordu’da usul böyle olacak.  Buna göre hareket edeceğiz. Herkese de kendini buna göre ayarlayacak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.