CHP ÖNCE KENDİNE BAKSIN

Belde Evler’in yıkılmasından bu yana tüm politikasını Büyükşehir Belediyesi üzerinden oluşturmaya çalışan CHP, bir gün Yalı Camii önünde kuruyan ağaç dalı için konuşuyor, bir gün Kafeler Caddesi üzerinde ‘Bu taş niye oraya konuldu, buraya konulsaydı ya?’ gibisinden ilkokul öğrencileri gibi basın açıklaması yapıyor, bir gün “Tahıl Pazarı olmamış’ diye serzenişte bulunuyor. Ama geçmişe, aynaya bakmayı unutuyor.

- Bu haber 1169 kez okundu.

CHP ÖNCE KENDİNE BAKSIN

BUGÜNÜN 13 MİLYON LİRALIK BORUNUN BEDELİ ORDULUYA ÖDETTİRİLDİ
CHP’li Seyit Torun, 2005 yılı Aralık ayında kanalizasyon sistemini denize akıtmak için ‘derin deniz deşarj projesi’ başlattı. (Dikkatinizi çekerim, çevreciliği kimseye bırakmayan CHP, kanalizasyonu denize akıtmak için proje ‘geliştirdi’). Görünüşte 3 km açığa dökülecek olan kanalizasyon projesi 3 milyon liraya mal olacaktı. Seyit Torun, “Proje 2 yıl içinde bitecek, 2007’de temiz denizde denize gireceğiz” dedi.
Sonra ikide bir projede tadilatlara gidildi. Bir şirketin hazırladığını diğer şirket bozuyordu. Şirketler projede kalemin çizdiği her çizgi için para aldı. Öyle ya, kolay mıydı taa 3 km öteye boru döşemek…
CHP’li Torun’da ‘kaynak yönetme kabiliyeti’ olmadığı için; derin deşarjın temeli ancak 2006 yılı Temmuz ayında atıldı. Nadide Sultan ve Yıldo denilen ‘kafa koparan’ sanatçıların katıldığı temel atma töreninde konuşan CHP’li Seyit Torun, “Proje 2 yıl içinde bitecek” diyerek projeyi 2008’e öteledi. 
2007 yılında paralar suyunu çekti. Bu kez İller Bankası’ndan para istendi.
2008 yılı geldiğinde CHP’li Seyit Torun, ‘Bu kez tamam’ dedi, ‘2009’da denize gireceğiz, Ordu kıyıları Haliç gibi temiz olacak” dedi. (Tarih 25 Mart 2008). Haliyle CHP’nin 'procesi' 2009’a ötelendi. 
2009’a gelindiğinde -Ocak ayında- denize boru döşeme çalışmaları başladı. Borular denize indiriliyor, balıkadamlar denize dalıyor, suyun altında neyi birleştirdikleri anlaşılmıyordu. Proje 2009 yılı sonunda tamamlandı (!) Seyit Torun, “Yazın denize girebiliriz” dedi. 

2010 yılı başında ilginç bir şey oldu. Görünüşte denize döşenmesi gereken 3 km boru hattının ancak 1700 metresinin döşendiği ortaya çıktı. Bunun tartışması sürerken bir gün lodos dalgaları denize döşenen boruları söküp kıyıya attı! Borular birbirinden koptu, bazıları kıyıya vurdu, bazıları ise açıklarda kayboldu. Müteahhit firma ortadan kayboldu. O gündür bugündür bulunamadı. 
O zamana kadar harcanan paranın 8 milyon lira olduğu ortaya çıktı. 2010 yılının rakamlarıyla, paranın para olduğu dönemde 8 milyon lira!
Allah’tan 2010 yılında AB Bakanlığı-Kalkınma Bakanlığı ortaklığında ve AB hibe projesiyle ‘Arıtma Tesisi’ yapıldı da Ordulu rahat etti.
Ama CHP, 2010 yılı rakamlarıyla 8 milyon liralık boruyu Orduluların sırtına yükledi.
* * * 
BUGÜNÜN 14 MİLYON LİRALIK OTOPARK FİYASKOSU
Tarih 17 Mayıs 2011...CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yeni Mahalle’de katlı otopark’ın temelini attı. 
7 Aralık 2013 tarihinde otopark hizmete girdi. Fakat bir problem vardı. Otopark’a otomobil giriyor ama kamyonet-kamyon giremiyordu. Sonradan otoparkın özürlü inşa edildiği anlaşıldı. Araç sahipleri otoparkı sevmedi ve atıl kaldı. 
29 Mart 2014 tarihinde yönetimi devralan AK Partili Belediye, enkaz otoparkından kalan 6 milyon lira borçla karşılaştı. 
Tabiri caizse CHP’den kalan 6 milyon lira borcunu da Ordulu ödedi.  
* * * 
5 MİLYON LİRALIK İŞÇİ AİDATINI ELELE VEREREK ORDULUNUN SIRTINA YÜKLEDİLER
CHP’li Belediye Başkanı Seyit Torun, 2011-2014 yılları arasında personelin maaşından kesilen sendika aidatlarını 4 yıl boyunca Belediye-İş Sendikasına ödemedi. O dönemde Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanlığı yapan Selim Yöndem bu duruma sessiz kaldı. Seyit Torun da maaşlardan kesilen sendika aidatlarını başka alanlarda harcadı. 
Yöndem, 2014 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Seyit Torun’un Seçim Koordinasyon Başkanlığını da (SKM) yaptı. 

2011-2014 yılları arasında işçilerin sendikaya ödenmeyen aidat miktarı 1 milyon 200 bin liraydı. (2011-2014 yılları arasındaki 4 yılın dolar fiyatı ortalaması 2 lira kabul edildiğinde yaklaşık 2.5 milyon lira aidat kesildiği ortaya çıkıyor)
Tam 4 yıl boyunca işçilerin aidatlarını sendikaya ödenmemesine ve başka alanlarda kullanılmasına ses çıkarmayan Belediye-İş, 2020 yılında toplu sözleşme yapmak için Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çaldı. Bu sırada personel Hak İş’e geçiyordu. Belediye-İş Hak-İş’e geçişleri durdurmak için Büyükşehir Belediyesi’ne, “Ya işçilerin Hak İş'e geçişini durdurun, ya da 2011-2014 yılları aidat borcunu almak için mahkemeye gideriz” dedi. 
Sonradan anlaşıldı ki, CHP’nin sendikaya ödemeyip başka alanlarda kullandığı toplam 1 milyon 200 bin lira gecikme faizleriyle 5 milyon liraya ulaşmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, sendikanın şantajına rest çekerek hem işçi aidatlarını ödedi hem de sendikayı belediyeden kovdu. 
CHP’den kalan bu 5 milyon liralık borcu da Ordulu ödedi.
* * * 
BARAKA TİPİ BİNAYA 200 BİN LİRALIK (2009 YILI DOLAR FİYATIYLA BUGÜN 340 BİN LİRA) DEPREM PROJESİ ÇÖPE GİTTİ

Ordu Belediyesi’nin o eski baraka tipi binasını hatırlıyor musunuz? 2009 yılında herkes yeni bir bina yapalım derken CHP’li Seyit Torun, tuttu 8 milyon liraya deprem güçlendirme ihalesi açtı. Ortalık ayağa kalktı. Köprübaşı mevkiindeki Güzelordu İlkokulu’nu yaptıran işadamı Vedat Türkmen o görkemli okul için 11 milyon lira harcarken, CHP’li Torun’un baraka tipi binaya 8 milyon lira deprem güçlendirme yapmaya çalışması anlaşılamadı. Gelen tepkiler üzerine ihale iptal edildi. 
Proje için harcanan yaklaşık 200 bin lira çöpe gitti. Ordulunun cebinden dandik bir proje için 200 bin lira, 2009 yılı dolar fiyatı baz alındığında 340 bin lira havaya uçtu. 
* * * 
10 BİN DOLAR DEĞERİNDEKİ PALMİYELER NEREDE?

CHP’li Seyit Torun, 2006 yılında sahile 21 tane palmiye dikeceğim diye tutturdu. O dönem Ordu Çevre Derneği Başkanı olan Rüştü Baş ve aktivist Enis Ayar “Yapmayın, etmeyin palmiye Karadeniz Bölgesi’nin ağaç türü değil, bu ağaçlar tutmaz” dediler ama nafile.
Bugün kendine çevreci diyen, yenisini dikmek için kurumuş ağacın yerinden sökülmesine ‘ağızlarında cak cak sakız, elleri belinde, kenar mahalle dilberi’ gibi ortalığı velveleye boğan çevrecilerden (!) ses çıkmadı. 
CHP’li Seyit Torun 13 bin lira harcayarak 21 palmiye getirtti. O dönem 1 lira 1.3 dolardı. Toplam 10 bin dolar (bugünün rakamlarıyla yaklaşık 80 bin lira) harcanan palmiyeler tam 8 yıl yaprak açmadı. Dikkatinizi çekerim tam 8 yıl…Haliyle yaprak açmayan palmiyeler sökülürken, şans eseri yaprak açan 4 tanesi halen orada duruyor. 
Küçük bir rakam gibi gözükse de 10 bin dolarlık palmiye rezaletinin bedelini Ordulu ödedi…
* * * 
- Daha kanalizasyon temizlemek için denize boru indiremeyenlerin, KKTC'ye su hattı, Bakü-Tiflis-Ceyhan arası petrol boru hattı, Düzce-Akçakoca açıklarında bulunan doğalgazı 65 km boru hattı ile Düzce'den şebekeye bağlayan, TANAP'ın, Şahdeniz'in mimarı marka bir ismi;

- Bir otoparkı yapamayanların yeni otogarı;

- Tüm projelerini dışarı çizdirenlerin; projeyi kendisi çizen Belediyeyi;

- Belde Otel’e balo salonu yapılması için onlarca çam ağacına kıyanların ücretsiz parkı;

- 2014 seçimlerinde CHP’nin namus meselesi yaptığı çöp fiyaskosunu göremeyenlerin; 

daha gelişinin birinci yılında çöp sorununu ortadan kaldıran ismi eleştirmeye kalkması ne kadar anlamsızsa;
Rıhtımdan bakıldığında karşı tepelerde gözüken 20 katlı binaların ruhsatlarını verenlerin 17 kat, 3 Blok, 280 daireli kumsal üzerine inşa edilen Belde Evler’in yıkılmasından bu yana sürekli Büyükşehir'e saldırması da o kadar anlamlı ve manidardır…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.