Belde Evler'in yıkım maliyeti 1.5 milyon lira değil 432 bin lira çıktı

Ordu'nun İkizce ilçesindeki bir toplantıda Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyon lira zarar ettirildiğini iddia eden MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un, yanıltıldığı ortaya çıktı. Kirazlimanı Mahallesi'ndeki çok katlı inşaatların yıkımının 250 bin lira yerine 1,5 milyon liraya ihale edildiğini iddia eden MHP'li Enginyurt'un verdiği bu rakamın, gerçeğinin 3 katından bile fazla olduğu anlaşıldı.

- Bu haber 369 kez okundu.

Belde Evler'in yıkım maliyeti 1.5 milyon lira değil 432 bin lira çıktı

İkizce Belediye Başkanı MHP'li Osman Kaygı ve MHP İkizce İlçe Başkanlığı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İl Başkanı Köksal Yılmaz, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, mahalle muhtarları ve çok sayıda partilinin katıldığı yemekli bir toplantı düzenledi. 

Burada bir konuşma yapan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu'da organizasyonu Ordu Baro Başkanlığı tarafından yapılan ve Türk sinema, dizi oyuncusu ve sunucu Berna Laçin'in sahne alacağı tiyatro oyunu nedeniyle önce Ordu Valisi Seddar Yavuz'u, ardından Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten'i ve sonra da Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak'ı çok sert bir üslûpla eleştirdi.

AK PARTİLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ DE HEDEF GÖSTERDİ

Vali Yavuz, Kaymakam Erten ve Kültür Turizm İl Müdürü Toparlak'ın ardından son olarak AK Partili Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni de hedef gösteren MHP'li Cemal Enginyurt, sözü Kirazlimanı Mahallesi'nde yıkım çalışmaları devam eden çok katlı inşaatlara getirdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihalelerde Belediye'nin 1 milyon lira zarara uğratıldığını iddia eden MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konuşmasında, "250 bin liraya yıkılacak binayı 1.5 milyona Erzurum'dan gelen adama havale edin, ses çıkarmayalım değil mi? Belediye 1 milyon zarar etsin, izleyelim mi?" ifadelerini kullandı. Bu sözler, salonda bulunan partililer tarafından da alkışlandı. 

VERDİĞİ RAKAM GERÇEĞİNİN 3 KATINDAN BİLE FAZLA!

Ancak MHP'li Enginyurt'un telaffuz ettiği ve Büyükşehir Belediyesi'nin de 1 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasının gerçek olmadığı, üstelik Enginyurt'un verdiği rakamın gerçeğinin 3 katından dahi fazla olduğu ortaya çıktı. Netordu.com'un 'Elektronik Kamu Alımları Platformu'ndan elde ettiği bilgilere göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi söz konusu çok katlı inşaatların yıkım işi için 3 ayrı ihale açtı. Bu ihalerin ilki yıkımın gerçekleştirilmesi için kullanılacak olan iş makineleri, ikincisi nakliyede kullanılacak damperli kamyonlar ve üçüncüsü de inşaatın yıkımının gerçekleştirilmesi üzerine yapıldı.

İHALENİN EN BÜYÜĞÜNÜ ALAN ERZURUM DEĞİL, FATSA FİRMASI ÇIKTI

Üstelik açılan 3 ihaleden en büyüğünü oluşturan 2'sinin MHP'li Enginyurt'un iddia ettiği gibi Erzurumlu firma tarafından değil, aslında Ordu'nun Fatsa ilçesinde faaliyet gösteren bir inşaat firması tarafından alındığı da anlaşıldı. 

1,5 MİLYON LİRAYA DEĞİL, 90 BİN LİRAYA ALMIŞ!

Kirazlimanı Mahallesi'ndeki çok katlı inşaatların yıkımında kullanılacak olan iş makinesi ihalesini 249 bin TL ve aynı işte kullanılacak damperli kamyon ihalesini de 93 bin TL bedelle Ordu'nun Fatsa ilçesinde faaliyet gösteren bir inşaat firması aldı. İnşaatların yıkım ihalesini de, MHP'li Enginyurt'un '1,5 milyon liraya verildi' dediği Erzurum firmasının, aslında 90 bin TL bedelle aldığı anlaşıldı.

Çalışmalara bir süre ara verilen söz konusu inşaatların yıkım işlemlerinin, inşaatı yapan firmalara ait kule vinç, inşaat malzemeleri ve şantiye tahliyesinin ardından devam edeceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.