Kategoriler

KFMİB'den Gündoğan'a tepki: "Şov yapma"

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın son günlerdeki açıklamalarını şovenist yaklaşımlar olarak değerlendirdi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın ‘Trabzonlu ihracatçıların yalnız bırakıldığı, fındık ihracatının bile Giresun’dan yapıldığı, siyasilerin bu duruma sessiz kaldığı, ihracatçılar birliğini Samsun’a taşımak gerektiği’ şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. 
Sevinç, yaptığı açıklamada, siyasilere baskı yaparak konuyu Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun gibi şehirlerarası rekabete indirgemenin yanlış olduğunu vurguladı. 
Sevinç, “Tekrar etmek isteriz ki, Karadeniz bölgesindeki nüfusun çok büyük bir kısmını ilgilendiren sosyo-ekonomik öneme haiz olan fındık, il bazında mikro milliyetçilik yapılarak yön verilecek basitlikte bir ürün değildir. Türk fındığını ileriye taşıyacak şey şovenist yaklaşımlar değil, ortak ve bütüncül bir vizyondur” dedi. 
Sevinç, şöyle konuştu: “Şu anda başkanı da Trabzonlu olan Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulunda; Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın demecinde üzerine basarak vurguladığı Trabzon’daki en büyük fındık fabrikası dahil, 4 Trabzonlu üyenin de yer aldığının altını çizerek, Trabzonlu ihracatçının üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden başkan yardımcısına hırsının aklının önüne geçmemesi tavsiyesinde bulunmak isteriz”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
OSKİ'DEN TARİHİ YATIRIMLAR
SİYASET
397 Kez Görüntülendi.
Bilge Başkan Hilmi Güler...
YAŞAM
129 Kez Görüntülendi.
DÜNYA SU GÜNÜ ÖNERİLERİ
EKONOMİ
307 Kez Görüntülendi.
Halk Ekmek Fabrikası'nın inşaatı başlamış, bitmek üzere....
EKONOMİ
167 Kez Görüntülendi.
FERRERO'YU DİZE GETİREN ADAM: HİLMİ GÜLER
SİYASET
417 Kez Görüntülendi.
Hilmi Güler'den anlamlı mesajlar
SİYASET
240 Kez Görüntülendi.
İşte meydan İşte Tepealan
YAŞAM
22 Kez Görüntülendi.
OSKİ, 5 mahalleyi daha suya kavuşturdu
SİYASET
43 Kez Görüntülendi.
Çatalpınar’da Hilmi Güler izdihamı
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
OSKİ, Ordu'ya şantiyeye çevirdi