Kategoriler

Hilmi Güler Durugöl'ü kurtardı!

Ordu’nun Altınordu ilçesinde deniz kenarında bulunan ve daha önce yapılaşma olmaması için 110 bin imzanın toplandığı 71 dönümlük Durugöl arazisi Başkan Güler’in girişimleriyle betonlaşmaktan kurtuldu...Ayrıca uzun süredir tartışma konusu olan ve yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçen revizyon imar planı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm üyelerin oylarıyla kabul edildi

Ordu’nun Altınordu ilçesinde deniz kenarında bulunan ve daha önce yapılaşma olmaması için 110 bin imzanın toplandığı 71 dönümlük Durugöl arazisi Başkan Güler’in girişimleriyle betonlaşmaktan kurtuldu
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi 3. Olağanüstü toplantısı gerçekleşti. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında düzenlenen toplantıda, uzun süredir Altınordu ilçesinin gündemini meşgul eden Durugöl arazisi ile 18 aydır gündemini koruyan Revizyon İmar Planı ele alındı. 

18 AYDIR RANT BEKLELEN VE EGO BESLEYENLER HÜSRANA UĞRADI
Tüm kesimlerin talep ve raporları dikkate alınarak hazırlanan Revizyon İmar Planı Ordu Büyükşehir Meclisi’nde oylandı. Tüm üyelerin kabul oyuyla Meclis’ten geçen Revizyon İmar Planı Altınordu Belediyesi tarafından askıya çıkarılacak. Bir aylık askı süresinin tamamlanmasının halinden revizyon imar planı yürürlüğe girmiş olacak. 

DURUGÖL YEŞİL ALAN OLUYOR
Öte yandan geçen dönem 110 milyon lira vererek bir işadamı tarafından konut yapılması amacıyla satın alınan, bir şahıs arazisi olduğu için özel imar verilen ve -istendiğinde-20 katlı yüksek ölçekli binaların yapılacağı Durugöl arazisi, Başkan Güler’in girişimiyle yeşil alan olarak kalacak. Arazinin sahibi olan işadamı, başkan Güler’in hatırını kırmayarak araziyi yeşil alan olarak bırakacağını belirterek birçok hakkından feda etti. 

SEÇİM SÖZÜYDÜ, SÖZÜNÜ TUTTU
Seçim döneminde Durugöl’ün yapılaşmaya açılmayacağı sözünü veren ve bu sözünü yerine getiren Başkan Güler, “Bu bir müjde. Durugöl’ü kurtarmak seçim beyannamemde sözümdü. Etrafındaki yeşil alanı da 36 dönümlük yeri de yeşil alan yapıyoruz. Efsanevi bir konuyu halletmiş olarak tıpkı belde evlerde olduğu gibi bu konuyu halletmiş olarak meclisimiz, Ordu’nun tarihine geçmiş oluyoruz. Durugölümüz Ordumuza ilimize, ülkemize hayırlı olsun. Burada yaptığımız şey Durugöl’ü kurtarmaktı. Burada 25-50 kat çıkılabilecek bir durum vardı. Emsali belliydi bunun hepsini indirdik ve alanı kurtardık. 71 dönümü sahibi bize terk etti. İtibarımızı kullandık. Oturduk konuştuk ve bu kararı aldık. Yepyeni yemyeşil bir alan başından sonuna kadar orası halkımıza hayırlı olsun. Oraya 4 katı geçmeyecek turizmi de hareketlendirecek güzel bir otel kuruyoruz. Durugöl’ü kurtaracağız dedik ve şimdi halkımızın kullanıma açıyoruz. Ordu’nun en güzel yerini içerisinde gölüyle birlikte bize bağışlandı. Sözümüzde, sözümüzde durduk” diye konuştu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
YAŞAM
6 Kez Görüntülendi.
ALTINORDU İLÇESİ KÖKENLİ MAHALLESİ YENİ İÇME SUYU DEPOSUNA KAVUŞTU
SİYASET
324 Kez Görüntülendi.
Ordu, Hilmi Güler’in kazandırdıklarıyla ayakta duruyor
YAŞAM
14 Kez Görüntülendi.
OSKİ DURMUYOR
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
SON YILLARIN EN SERT KIŞ DÖNEMİNDE OSKİ SAHADA
SİYASET
137 Kez Görüntülendi.
CHP karıştı. Ulaş Tepe, Onur Çam ve Mustafa Adıgüzel birbirine girdi!
YAŞAM
26 Kez Görüntülendi.
OSKİ Ordu'yu şantiye alanına çevirdi
YAŞAM
28 Kez Görüntülendi.
OSKİ'den alternatif su kaynakları: 45 gölet inşa edildi
YAŞAM
25 Kez Görüntülendi.
OSKİ'den alternatif su kaynakları: 45 gölet inşa edildi
SİYASET
47 Kez Görüntülendi.
Bu adamı tanıdınız mı?
MEDYA
156 Kez Görüntülendi.
Karadeniz Haberci'den muhteşem ödül töreni