Ordulu 3 FETÖ'cü sınırda yakalandı

Ordu'da FETÖ'den 7 yıl 6 ay ceza alan 3 kişi, bakın nerede yakalandı?

- Bu haber 942 kez okundu.

Ordulu 3 FETÖ'cü sınırda yakalandı

Ordu’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup 3 kişi Edirne’de Meriç Nehrinden Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandı.
Ordu’da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’ye karşı sürdürülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve örgütün mütevelli heyeti üyesi oldukları belirlenen Erdinç Başköy, Aziz Akkuş ve Mustafa Çalışkan, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldılar. Yaklaşık 1 yıl cezaevinde tutuklu kalan 3 kişi, daha sonra yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildiler. 
Örgütün kapatılan ORİŞAD üyesi de oldukları belirlenen 3 kişi, 22 Aralık 2020 Salı gecesi illegal yollardan Edirne Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a kaçmak istedi. Ancak yurt dışına firarların arttığı bu dönemde kontrol ve denetimlerini sıklaştıran Meriç İlçe Jandarma ekipleri tarafından yakalandılar.
Yakalanan 3 kişi Ordu’ya getirilerek yeniden yargılanacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.