O sendika da saltanat bitti...Yetkili sendika hükmünü kaybetti

Geçmişte sağ tandanslı Belediye yönetimlerinde yaptığı grevler ve iş durdurma eylemleriyle tehdit eden, sol tandanslı Belediyeler döneminde sendikayı çiftlik gibi yöneten, Ordulu olan Genel Başkanının turistik bölgelerde sendika parasıyla aldığı otelleri işlettiği iddiaları bulunan sendikanın Ordu’daki yarım asırlık dönemi sona eriyor

- Bu haber 1075 kez okundu.

O sendika da saltanat bitti...Yetkili sendika hükmünü kaybetti

Ordu’da yarım asırdır Ordu Belediyesi ve onun ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika olan Belediye-İş Sendikası’nın saltanatı bitiyor. 
Geçmişte sağ tandanslı Belediye yönetimlerinde yaptığı grevler ve iş durdurma eylemleriyle tehdit eden, sol tandanslı Belediyeler döneminde sendikayı çiftlik gibi yöneten, Ordulu olan Genel Başkanının turistik bölgelerde sendika parasıyla aldığı otelleri işlettiği iddiaları bulunan Belediye-İş Sendikası’nın Ordu’daki yarım asırlık dönemi sona eriyor. 
YÖNETİCİLER İŞÇİYİ DEĞİL KENDİNİ DÜŞÜNDÜ
Ordu Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçilerin maaşlarından her ay 150-200 lira arasında aidat keserek her ay yaklaşık 150 bin lira gelir elde eden Belediye-İş Sendikası’nda Şube Başkanı 15 bin lira maaş alırken bu rakam harcırahlarla 25 bin liraya kadar yükseliyor. 
Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ise 10 bin lira maaş alırken maaş ve harcırahlar haricinde yılda 4 brüt maaş tutarında ikramiye, yılda iki defa 15’er günlük ücret tutarında giyim yardımı, Ramazan ve Kurban Bayramları için birer maaş tutarında bayram harçlığı, ayrıca yıllık izin harçlığı ile yolluk ve hizmet ödeneklerinden yararlanıyor.
KÜSTAH AÇIKLAMALAR KARŞILIK BULMADI
Belediyelerden aldığı bu kadar aidata rağmen işçiye ne verdiği ve ne gibi hizmetler sunduğu tartışılır hale gelen Belediye-İş Sendikasından istifalar sürüyor. Özellikle OBB’de işçiler sendikanın umursamaz çıkışlarına tepki olarak sendikadan istifa ettiler. Şu anda yetkili sendika hükmünü kaybeden Belediye-İş Sendikası, işçiye yönelik başarısız politikalarının izini kapatmak için küstah ve tehditvari açıklamalar yapmaya başladı. 
Belediye-İş Sendikası yöneticileri, 3 Eylül 2020 tarihinde kesinleşecek ‘yetkili sendika’ hüviyetini şimdiden sayı olarak kaybetmenin verdiği duygularla OBB ve ORBEL yöneticilerini tehdit etti. Belediye-İş, 19 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, OBB v e ORBEL yöneticilerini ‘cezaevi’ ile tehdit etti. 
Bu tehdit karşılık bulamayınca bu kez ‘kuyruğu dik tutmak için’ suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda da tehditvari ve asılsız iddialarda bulunan Belediyle-İş Sendikası, 3 Eylül tarihi itibariyle yetkili sendika hükmünü kaybedecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.