Hepiniz oradaydınız, bu ağaçlar nerede?!

DSP’li 'Demokratik solcu' Seyit Torun, 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde 2004-2011 yılları arasında sayısız imar, çevre ve ağaç katliamı yaptı. Bu süreçte Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi olan Ordu Çevre Derneği yöneticileri bu katliamlara karşı sustu. 'Sosyal demokrat' CHP, daha sonra Seyit Torun'u partisine aldı.

- Bu haber 863 kez okundu.

Hepiniz oradaydınız, bu ağaçlar nerede?!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kuruduğu için yenilediği ağacı dillerine dolayan, son dönemde Yason Kilisesiyle yatıp kalkan Ordu Çevre Derneği yöneticilerinin çevrecilik anlayışı isimlere ve partiye göre değişiyor.
2009’da DSP’den Belediye Başkanı seçilen, 2011 yılında CHP’ye katılan Seyit Torun’un Belediye Başkanlığı döneminde ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ile Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak, Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesiydi. Bu ikili, o dönemde kesilen onlarca ağaçlara, imar katliamlarına sesini çıkarmamalarıyla hatırlanıyor.  

Seyit Torun, bugün Belde Evler arazisi üzerinde bulunan ve o dönemde Belde Otel olarak faaliyet gösteren alanda onlarca ağacın kesilerek düğün-balo-kongre salonu yapılmasına onay verdi. 
“Bitirim ikili”, onlarca servi ağacının kesilmesine göz yumdu. İşin ilginç yanı, DSP’li 'demokratik solcu' Seyit Torun bu ağaç katliamlarından sonra 'sosyal demokrat' CHP’ye alındı.  
BİR TEK AV. KENAN ÇEBİ HAYKIRDI
O dönemde sesini duyurmaya çalışan tek kişi, CHP eski Merkez İlçe Başkanı ve Ordu Belediye Başkan Adayı Av. Kenan Çebi idi. 
Çebi, 23 Mart 2009 günü Belde Otel arazisinde onlarca ağacın kesildiği alanda balo-düğün-kongre salon inşaatının önünde yaptığı basın açıklamasında, ‘Seyit Torun’u yeşil alanları rant çevrelerine peşkeş çekmekle’ suçlamıştı. 

"ORDU BELEDİYESİ, YEŞİL ALANLARI RANT ÇEVRELERİNE PEŞKEŞ ÇEKTİ"
İşte o gün Kenan Çebi’nin açıklamaları:
“Burası; Ordu'nun şehir merkezindeki en güzel koylarından birisidir. Yıllardır halka açık olan bu koy; özellikle yaz aylarında yüzlerce ailenin denize girmek veya piknik yapmak amacı ile kullandığı şehir merkezindeki tek yerdir. Mevcut (Seyit Torun) belediye yönetimi 5 yıl önce söz vermiş olmasına rağmen sahillerimizi ve denizlerimizi yüzülebilir hale getirmediği gibi şehir merkezinde denizi ve sahili temiz olan bu tek yeri de adeta peşkeş çekerek halkın kullanımına kapattırmıştır. Asırlık çamların bulunduğu bu alan mahalle sakinlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının tüm tepkisine rağmen otel işletmecilerine verilerek konferans salonu adı altında düğün salonu yapmak amacıyla betonlaştırılmaktadır. Bu da belediye yönetiminin halkı değil, kendisini destekleyen rantiyecilere değer verdiğini açıkça göstermektedir. Bahsettiğimiz bu otelin işletmecileri de elde ettikleri bu rantın devamı ve mevcut yönetimin değişmemesi için her yolu denemektedirler. Sahibi oldukları gazeteyi de kullanarak katlettikleri bu alanın diyetini ödemektedirler.
Ordu Belediyesi'nin rantiye çevrelerine olan ilgisinin bununla bitmemiştir. Mevcut belediye yönetimi sadece Kirazlimanı koyunu değil, Yeni Mahalle'de de birçok yeşil ve otopark alanlarını peşkeş çekmiştir. Belediye Başkanı Seyit Torun, yardımcısının da içinde bulunduğu bir gruba bin 200 metrekarelik bu yeşil alanı tahsis etmiş ve tamamına bina yapılmasına göz yummuştur”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.