Deprem değil sel oldu!

ORDU'da geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli sağanak yağışta Ünye ve Fatsa'da yaşanan selin ardından Akkuş'ta da şiddetli heyelanlar yaşandı. Bir insanın 4 katı büyüklüğündeki kaya parçaları metrelerce yükseklikte evlerin çatılarına ve duvarlarına düştü. Akkuş'a giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

- Bu haber 774 kez okundu.

Deprem değil sel oldu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli yağış sonrası büyük bir heyelan yaşanan Akkuş ilçesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Beraberinde Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ile birlikte afet bölgesine giden Başkan Güler, zarar gören bölgelerde inceleme yaparken heyelanın ne kadar şiddetli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Belediye olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarının altını çizen Başkan Güler, "Önceden alınan tedbirler sayesinde yaşanan sel afeti en az hasarla atlatıldı. Ekiplerimiz 7/24 sel afeti yaşanan bölgelerde vatandaşlarımızın hizmetinde" diye konuştu. 

"TEK TESELLİMİZ CAN KAYBININ OLMAMASI"

Şiddetli yağışlar sonrasında yaşanan afetleri alınan tedbirler sayesinde en az hasarla atlattıklarını belirten Başkan Güler, "Tek temennimiz yaşanan sel afetinde hiçbir can kaybımız yaşanamamasıdır. Bugün burada bir şeyin daha altını çizmek istiyorum. Göreve gelir gelmez Akkuş ilçemizde başlattığımız 10 km’lik beton yolumuzda herhangi bir hasar yaşanmadı. Bu da bizim doğru bir çalışma yaptığımızın göstergesidir. Bundan sonra bu bölgelerimizde sıcak asfalttan ziyade beton yol çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Heyelandan zarar gören vatandaşlarımıza devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. Belediye olarak bizlerde üzerimize düşen görevlerimizi hiç zaman kaybetmeden yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" diye konuştu. 

Tüm ekiplerin sahada olduğunu söyleyen Başkan Güler, "Son yıllarda meydana gelen aşırı yağışlar sonrasında deforme olmuş asfalt yollarda bakım yapacağız. Sıcak asfalt çalışması yapılamayacak bölgelerde ise beton yol çalışmasının yapacağız" dedi. 

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci de, "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler ve beraberindekilerle birlikte, Salman Mahallemizin Elmalık Mevkii'nde yaşanan heyelan alanında incelemelerde bulunduk. Heyelan dolayısıyla mağdur olan hemşehrilerimize geçmiş olsun temennisinde bulunduk" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.