Çevreciler bu katliama gözlerini 'faltaşı' gibi kapattı

- Bu haber 826 kez okundu.

Çevreciler bu katliama gözlerini 'faltaşı' gibi kapattı

Ordu’da kumsala gökdelen dikildiğinde, Boztepe betona boğulduğunda sus pus olan ama AK Partili Belediye döneminde kuruyan ağaç kesilip yerine yenisi dikildiğinde ortalığı ayağa kaldıran CHP’li ve ‘bilumum’ kesimin iki yüzlülüğü bir kez daha kanıtlandı. 
Belde Otel arazisinde onlarca ağaçları kestirip balo-düğün salonu yaparak bölgenin bozulmasının önünü açan CHP’li Seyit Torun’un Belediye Başkanlığı döneminde onlarca ağacı kestiği sahil koşu parkurunun fotoğrafları ortaya çıktı. 
CHP’li Belediye Başkanı Seyit Torun, 2013 yılı Mayıs ve Haziran aylarında Gazi Köprüsü ile Durugöl arasında sürdürülen çalışmada yol kenarındaki kaldırım düzenlemesi ile yetinmeyerek denizin kara ile birleştiği sıfır noktasında kumsal üzerine de yürüyüş parkuru yaptırdı. 
Torun, bu çalışma kapsamında 3 km’lik kumsal boyunca yürüyüş parkuru önüne çıkan ve doğal olarak yetişmiş onlarca akasya ağacını kestirdi. 19 Haziran 2013 günü çekilen fotoğraf, ağaç katliamını gözler önüne serdi. 
Ağaçların kesildiği dönemde bugün Ordu Çevre Derneği yöneticileri olan Ertuğrul Gazi Gönül ve Coşkun Özbucak Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu’nda yeralıyordu. Kıyı kanununa aykırı bir şekilde inşa edilen ve bugün yerinde yeller esen Belde Evler'in sahibi İdris Yıldız da CHP Ordu Milletvekili olarak TBMM çatısı altında bulunuyordu. Yaylada bir ağaç kesilse hemen oraya giden bu çevreci kesim, Seyit Torun’un kestiği onlarca ağaca gözlerini ‘faltaşı’ gibi kapattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.