Ceren için anlamlı güzergah

Evinin önünde cani ruhlu bir katil tarafından bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir için binlerce insanın katıldığı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte anlamlı bir güzergah takip edildi

- Bu haber 821 kez okundu.

Ceren için anlamlı güzergah

Evinin önünde bir cani tarafından bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ceren Özdemir anısına yürüyüş düzenlendi.
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Özdemir'in 21'inci yaş günü dolayısıyla gerçekleştirilen yürüyüşe binlerce insan katıldı. 

Yürüyüş ise oldukça anlamlı bir güzergahta gerçekleştirildi. Ceren'in sevenleri, 3 Aralık'ta bıçaklı saldırıya uğramadan önce bale kursundan evine geldiği yaklaşık 2.5 kilometrelik güzergahı yürümek için Köprübaşı mevkisinde toplandı.

Özdemir'in bale eğitimi verdiği kursun önünden yürüyüşe başlayan grup, "Bir çiçeği daha kopardılar, umutları, hayalleri geleceği öldü", "İyi ki doğdun güzel melek", "Unutmayacağız, affetmeyeceğiz", "Kadını el üstünde tutmak demek, tabutunda omuz vermek midir" şeklinde yazılar bulunan dövizler ile Ceren'in fotoğraflarını taşıdı.

Yürüyüşte ellerinde ’kadın cinayetlerini durduracağız’, ’İyi ki doğdun Ceren’, ’Bu kadar mıydı bir meleğin ömrü’, ’Yasalar, kadınları korusun, iyi hal indirimi son bulsun’ yazılı Ceren’e yapılan saldırıyı kınayan pankartların yanısıra ‘’Biliyor musunuz, ben bu çağdan nefret ettim. Etimle, kemiğimle, hücrelerimle nefret ettim’ yazılı kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olaylarına tepki gösteren yazılı dövizler taşındı.

Ordu’da, evinin bulunduğu apartmanın girişinde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir için düzenlenen yürüyüşe katılan baba Yılmaz Özdemir, açıklamada bulundu.
Acılarının büyük olduğunu belirten ve başka Ceren’lerin ölmemesini temenni eden Yılmaz Özdemir, "Vatandaşlarımız, bizim sesimiz olduğu için hepsine çok teşekkür ederiz" dedi.
Acılı baba sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemiz adına temennimiz, başka Cerenler ölmesin. Benim gibi başkaları da bu olayları yaşamasın istiyorum. Üzüntümüz çok büyük. Tüm Türkiye’ye ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayıp sesimiz olan, sosyal medya takipçileri ve basın mensuplarına da sonsuz teşekkür ediyorum."

Yürüyüş, Ceren’in saldırıya uğrağı evinin önünde sona erdi.
Kalabalık, burada Ceren’in hayatını kaybettiği apartmanın girişine karanfiller bıraktı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.