Altınordu Belediyesi, 9 ayda 60 milyon lira borç ödedi

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki, 2017 yılının son çeyreğinden bu yana açık veren, eksilerden aldığımız bütçe dengesini iyileştirerek, göreve geldiğimiz andan itibaren Nisan–Aralık dönemini kapsayan ilk 9 aylık dönemde belediyemizin gelir-gider dengesini yaklaşık toplamda 10 milyon TL’ye yakın artıya geçirmeyi başardık. Yine bu ilk 9 aylık dönemde bir taraftan belediyecilik faaliyet ve hizmetlerini aksatmadan sürdürürken, bir yandan da yaptığımız tasarruflarla, 100 milyon artı değer yaratarak yaklaşık 60 milyon TL’ye yakın borç ödemesi gerçekleştirdik” dedi

- Bu haber 1001 kez okundu.

Altınordu Belediyesi, 9 ayda 60 milyon lira borç ödedi

Altınordu Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Altınordu Belediyesi 2020 yılının ilk meclisi olan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Altınordu Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin yanı sıra basın mensupları katıldı. 
BAŞKAN TÖREN, 9 AYLIK SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ
Altınordu Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, tüm vatandaşların yeni yılını tebrik etti. Başkan Tören konuşmasında 2019 yılında göreve geldikleri günden bu yana geçen sürede fen işlerinden temizliğe, kültür ve sosyal işlerden imar çalışmalarına yapılan tüm çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.
“İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞAYIN ANLAYIŞI’ FELSEFESİNİ MERKEZE ALARAK ÇALIŞIYORUZ”
31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından adalet, zarafet, nezaket ve ahlak içerisinde ilkeli bir yönetim sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tören, ““insana hizmet ve hürmet eden belediyecilik” düsturu ve “vizyonu dünya kenti Altınordu” hedefi ile çalışmalarımızı yürüttüğümüz geçen 9 ay zarfında yaptıklarımız ile ilgili yüce heyetinizi bilgilendirmek isterim. 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde milletimizin teveccühü ile Altınordu Belediye Başkanlığı görevini üstlendik. Biz, medeniyetimizin ana ilkelerinden olan “insanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesini merkeze alarak yola çıktık. Üstlendiğimiz bu kutsal görevi insanı merkeze alan yönetim anlayışı ile adalet, zarafet, nezaket ve ahlak içerisinde ilkeli, etkili, şeffaf, hesap verebilirlik, verimlilik ve tasarrufu ön planda tutan bakış açısı ile yürütüyoruz” dedi.
“9 AYDA BELEDİYEMİZE 100 MİLYON TL ARTI DEĞER KAZANDIRDIK”
9 aylık süre zarfından belediyeye 100 milyon lira artı değer kazandırdıklarını ve 60 milyon tl borç ödediklerini altını çizen Başkan Tören, “Şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki, 2017 yılının son çeyreğinden bu yana açık veren, eksilerden aldığımız bütçe dengesini iyileştirerek, göreve geldiğimiz andan itibaren Nisan–Aralık dönemini kapsayan ilk 9 aylık dönemde belediyemizin gelir-gider dengesini yaklaşık toplamda 10 milyon TL’ye yakın artıya geçirmeyi başardık. Yine bu ilk 9 aylık dönemde bir taraftan belediyecilik faaliyet ve hizmetlerini aksatmadan sürdürürken, bir yandan da yaptığımız tasarruflarla, 100 milyon artı değer yaratarak yaklaşık 60 milyon TL’ye yakın borç ödemesi gerçekleştirdik” diye konuştu.
“HİZMETLERİMİZDE MİLLİLEŞME ADIMLARI ATIYORUZ”
Altınordu Belediyesi olarak millileşme adımları attıklarını ifade eden ve ilerleyen yıllarda bu tür hizmetleri belediye eliyle yapmayı başarmak istediklerini vurgulayan Başkan Tören, “Merkezde ve kırsalda “bütün şehir eşit hizmet” ilkemiz doğrultusunda, altyapı ve üst yapı hizmetlerine ivme kazandırmak ve güç katmak amacıyla, beton-asfalt protokolleriyle birlikte kum, çakıl, parke, taş ocakları işletmelerini kurum bünyesinde yapmak üzere millileşme adımlarını attık. Bu hamlemizle önümüzdeki dönemde sadece fen işleri bütçemizden yılda 15 Milyon TL’ye yakın fazla vererek tasarruf sağlamış olacağız. Bu süre zarfından ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak Düz Mahalle’de 40 yıldır çözülememiş ve mahalle sakinlerinin muzdarip olduğu yağmur suyu hatlarını yeniledik” şeklinde konuştu.
“ŞEHRİMİZİN VE ŞEHİR İNSANIMIZIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEDİK”
Millileşme sürecinin kent temizliği işinde de sürdüğünü aktaran Başkan Tören, “Fen işleri gibi ana faaliyet alanlarımızdan biri olan kent temizliği konusunda da bu tasarruf ve verimliliği devam ettirmek adına daha düşük maliyetle işlerimizi ifa etmek için çalışmalarımızı sürdürdük.  Bu hassasiyet içerisinde yaptığımız çalışmalar neticesinde kent temizlik hizmetlerini daha uygun maliyetlerle yürütebileceğimizi tespit ederek hizmet alımı ihale sürecine başladık. Kent temizliği hizmetinin de kurum bünyesinde yapılması halinde maliyetlerimizi en dip fiyatlarla gerçekleştirebileceğimizi görerek millileşme adımları atmaya karar verdik. Önümüzdeki aylarda bir süreç doğrultusunda temizlik hizmetlerini tamamıyla kurum bünyesinde yürütmek üzere millileşme kararımızı kamuoyuna açıklamıştık. Bu doğrultuda Kent Temizliği işini alan Belediyemiz iştiraki ve bir kamu kuruluşu olan ALBEL A.Ş. firması ile bu hizmeti yürütmek üzere kamunun, garibin, gurabanın, yetimin hakkını korumak için gecesini gündüzüne katarak en dip fiyatlarla hiçbir usulsüzlük, ilkesizlik, hukuksuzluk yapmadan çöp temizlik araçlarını yarı fiyatına mal etmeyi başardık. Hesap verilebilirlik sorumluluğundan vazgeçmeden, etik değerlerden uzaklaşmadan, usul, esas ve hukuka aykırı hareket etmeden, kamu kaynaklarının verimli kullanılması, malî saydamlık, güvenilirlik, şeffaflık ve kamuoyu denetimine açık bir şekilde, şer odaklarının menfaat ortaklığına yenilmeden, şehrimizin ve şehir insanımızın hakkını kimseye yedirmedik. Tüm bunların yanı sıra millileşme hareketi olarak 2 adet büyük çöp kamyonu, 1 adet arazöz ve mobil sağlık tarama aracını belediyemize kazandırdık” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN TÖREN, 2020 VE GELECEK YILLARIN ALTIN PROJELERİNİ AÇIKLADI
 2019 yılında yapılan tüm faaliyetleri bir bir aktaran Başkan Tören, 2020 yılı ve gelecek yıllar içerisinde hayata geçirilecek olan çalışmalar hakkına bilgiler verdi. Bu kapsamda:
“Down Sendromlu gençlerimizin çalışacağı Menekşe Kafe’yi,
Çalışan kadınların Altınordu’nun geleceği olan gözbebeklerini emanet edecekleri Balerin Ceren Özdemir Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni,
Yeni girişimcilere destek sağlayıp yeni istihdam alanları oluşturmak üzere İŞGEM’i,
Çocuklarımızı geleceğe güvenle taşımak için Trafik Eğitim Pisti’ni,
Halkımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları Şirin Pazar’ı,
İş arayan ve işverenleri buluşturacak İŞKUR İstihdam Noktası ve Kariyer Merkezi’ni,
Eğitimde fırsat eşitliği odağında gençlerimizi hem sınavlara hem de hayata hazırlayacak Altın Akademiyi,
Sağlık hizmetine erişmekte zorluk yaşayan halkımıza hizmet sunacak ve sağlık taraması yapacak Sağlık Tarama Aracı’nı,
Dar gelirlilere ve öğrencilere yönelik Aşevi’ni,
Kitap okumayan meydan da okuyamaz sözünce Uyumayan Kütüphane ve Nev Mekan Kitap Kafeleri’ni,
Sokaklardaki sevimli dostlarımız için Kedi-Köpek Evleri ve Kuş Yuvaları ile Sokak Hayvanları Besleme Noktaları’nı,
Toplumun hücreleri ailelerimizin daha güçlü yapı taşlarına dönüşmesine katkı verecek Aile Danışma Merkezi’ni,
Yaşlı Bakım Merkezi ve torunların atalarıyla mutlu vakitler geçirecekleri İkinci Bahar Kafe’yi
Çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirecek Altın Gelecek Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’ni,
Kadınlarımızın kaliteli zaman geçirebilmeleri için Kadınlar Lokali’ni,
Üreten kadınlarımızı desteklemek ve üretimin devamlılığını sağlamak için Kadın Kooperatifi’ni,
Hayat boyu öğrenme kapsamında işgücünün niteliğini artıracak, toplumsal cinsiyet eşitliği odağında geleceğin insana yakışır mesleklerini öğretecek Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi’ni,
Yılın oniki ayında üretim yapacak ve sadece kadınların çalışacağı Modern Seraları,
Ordunun geleneksel tat ve lezzetlerinin Anadolu lezzetleriyle birlikte sunulduğu mutfak sanatları merkezi olan Gastronomi Evi’ni,
Küreselleşen dünyada yerimiz almak adına yeni fikirler üreteceğimiz İnovasyon Merkezi’ni,
Bütün hemşehrilerimizin parlak fikirlerini ortaya koyacağı Şehir Düşünce Enstitüsü’nü,
“Vizyonu dünya kenti Altınordu’yu hayata geçirmek, hemşehrilik bilincimizi en üst düzeye çıkarmak azim ve kararlılığımızın membaı Kent Konseyi’ni
Vatandaşlarımızın ata binme özlemini giderebilecekleri Atlı Spor Kulübü’nü,
Altınordu’luların dolu dolu zaman geçirecekleri Sosyal Tesis’i,
Sağlıklı alışverişleriniz için Geleneksel Doğal Köy Pazar’larını,
Sevimli dostlarımızın emin ellerde tedavi ve bakımının yapılacağı Hayvan Hastanesi’ni,
Çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini sergileyeceği E-Spor Merkezi’ni
Girişimcilerin projelerine destek verecek olan Yatırım Proje ve Destek Ofisi’ni,
Vizyonu dünya kenti Altınordu anlayışımızla, daha yaşanılabilir, çok daha modern ve konforlu Kentsel Dönüşüm Projeleri’ni,
Klasik Belediyecilik hizmetlerimize ara vermeden Avrupa Birliği standartlarında Modern Alt Yapı Projeleri’ni,
Belediye yönetim sitemine muhtarlarımızı dahil edecek e-muhtar Uygulaması’nı hayata geçireceğiz. 
Vizyonu dünya kenti Altınordu anlayışımızla çok daha modern Kentsel Dönüşüm ve Avrupa Birliği standartlarında Modern Alt Yapı Projeleri’mizi hayata geçireceğiz. Biliyoruz, bizim zorluklarımız var, ancak mazeretimiz yok! bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Altınordu’muzda kimse öteki değildir… Bizim, şiarımız “insana hürmet, şehre hizmet”, hizmet parolamız; “İyinin Ötesi Var, Ötekisi Yok” Altınordu’muzda yaşayan her bir fert, her bir yürek bize verilmiş bir emanettir. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, çocuğu velhasıl toplumun her kesimiyle biz bir ve bütünüz. Alın teri ve akıl teri akıtarak, fikrimizle, birikimimizle, birlikteliğimizle geçmişimizin hikayesini, geleceğin destanını yazıyoruz.”
Yapılan bilgilendirme sonrası mecliste üyesi bulanan parti sözcülerine de yeni yıl ile ilgili duygu ve düşüncelerin paylaşılması amacıyla söz verildi.
Yapılan konuşmaların ardından Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısının gündemine geçildi. Komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen teklifler oylanarak karara bağlandı.
KOMİSYON SEÇİMİ YAPILDI
Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısından öte yandan Denetim Komisyonu için üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Denetim Komisyonuna Gamze Güler Serdar, Ahmet Hülür, Gökhan Şahin, İlker Sami Torun ve Sedat Gürsoy seçildi.
Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı görüşlerin dile getirilmesinin ardından sona ererken Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısının 5 Şubat Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.