Allah aşkına bu heykel Atatürk'e benziyor mu?

Belde Evler'in yıkılmasının hırsını çevrecilik adı altında ottan, ağaçtan çıkarmaya çalışan CHP kanadının, Seyit Torun'un döneminde 2007 yılının parasıyla 575 bin liraya mal olan Atatürk heykeline ne diyecekleri merak konusu oldu

- Bu haber 960 kez okundu.

Allah aşkına bu heykel Atatürk'e benziyor mu?

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türk ve İslam büyükleri ile devlet adamlarının büstlerini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yerleştirdi. Büstler içerisinde Atatürk’ün 1923 yılında Balıkesir’i 1. ziyaretinde Müşir (Mareşal) rütbesiyle çekilen fotoğrafını sembolize eden büstü de bulunuyor. 
Eski CHP Ordu Milletvekili ve PM Üyesi İdris Yıldız’ın ortak olduğu Belde Evler’in yıkılmasından bu yana özellikle CHP’li isimlerin Ordu Büyükşehir Belediyesine yönelik açıklamaları oldukça dikkat çekiyor. 

BU HEYKEL KİME AİT?
Son bir yılda tarım, turizm ve Belediye yatırımlarında büyük yatırım ve aşamalar kaydeden Ordu Büyükşehir Belediyesi’ini 2017 yılında kuruyan ağaçtan, ağacın dalından, yerdeki ottan itibar suikastı yapmaya çalışan CHP’li isimler, şimdide büstleri dillerine doladı. Ancak aynı isimlerin CHP’li Seyit Torun’un Ordu Belediye Başkanlığı döneminde 2007 yılı Kasım ayında İlkadım iskelesi girişine yaptırdığı Rusumat Anıtı’ndaki Atatürk heykeline ne diyecekleri merak konusu oldu. 

575 BİN LİRAYA MAL OLMUŞTU
Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'daki kuvvetlere silah taşıyan 'Rusumat No 4 Gemisi'ni temsil eden anıtta bulunan Atatürk heykelinin kime benzediği hala merak ediliyor. Atatürk’ün bugüne kadar yayınlanan fotoğraflarının hiç birisine benzemeyen anıttaki heykele bakanlar ‘Bu Atatürk mü?’ diye sormaktan kendini alamıyor. Ayrıca Atatürk’e atfedilen parmak ise ‘heykel sanatındaki’ altın oran ile uyuşmuyor. 
22 Kasım 2007 yılında açılan anıt 575 bin liraya mal olmuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.