KFMİB'den Gündoğan'a tepki: "Şov yapma"

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın son günlerdeki açıklamalarını şovenist yaklaşımlar olarak değerlendirdi

- Bu haber 643 kez okundu.

KFMİB'den Gündoğan'a tepki: "Şov yapma"

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın ‘Trabzonlu ihracatçıların yalnız bırakıldığı, fındık ihracatının bile Giresun’dan yapıldığı, siyasilerin bu duruma sessiz kaldığı, ihracatçılar birliğini Samsun’a taşımak gerektiği’ şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. 
Sevinç, yaptığı açıklamada, siyasilere baskı yaparak konuyu Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun gibi şehirlerarası rekabete indirgemenin yanlış olduğunu vurguladı. 
Sevinç, “Tekrar etmek isteriz ki, Karadeniz bölgesindeki nüfusun çok büyük bir kısmını ilgilendiren sosyo-ekonomik öneme haiz olan fındık, il bazında mikro milliyetçilik yapılarak yön verilecek basitlikte bir ürün değildir. Türk fındığını ileriye taşıyacak şey şovenist yaklaşımlar değil, ortak ve bütüncül bir vizyondur” dedi. 
Sevinç, şöyle konuştu: “Şu anda başkanı da Trabzonlu olan Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulunda; Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın demecinde üzerine basarak vurguladığı Trabzon’daki en büyük fındık fabrikası dahil, 4 Trabzonlu üyenin de yer aldığının altını çizerek, Trabzonlu ihracatçının üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden başkan yardımcısına hırsının aklının önüne geçmemesi tavsiyesinde bulunmak isteriz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.