İşçiler, Başkan ve yönetimi asgari ücretin 5 katı maaş alan sendikadan ayrılıyor.

Belediye-İş Sendikası Başkanı 15 bin, Yönetim Kurulu Üyeleri 10 bin lira maaş alıyor. Ayrıca yılda 4 maaş ikramiye, giyim yardımı, bayram maaş ikramiyesi gibi imkanlardan yararlanıyorlar. Bunların üzerine işçilerin maaşlarından 150-200 keserek aidat alıyorlar. Bunu öğrenen Ordu Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçiler tek tek sendikadan ayrılıyor. 1393 sendikalı işçi sayısı 1000'e geriledi. İşçiler maaş kesintisinden kurtuldu

- Bu haber 975 kez okundu.

İşçiler, Başkan ve yönetimi asgari ücretin 5 katı maaş alan sendikadan ayrılıyor.

TÜRKİYE'nin bir çok bölgesinde hem işçilerin, hem de belediyelerin sırtındaki en büyük kambur sendikalar. Her bir işçinin maaşından kesilen yüzlerce lirayla milyonlarca liralık bütçelere sahip olan sendikalar, işçinin sırtından kazandığı paralarla onların da kat kat üstünde maaşlar alıyorlar. Ordu'da Belediye İş Sendikası'nın her bir sendikalı işciden kestiği aidatlarla, hem işçilerin, hem de asgari ücretin 4-5 katı maaş aldıkları iddia edildi.  
Ordu Belediye-İş Sendikası'nın işçilerin sırtından topladığı aidat miktarı ve sendika yöneticilerinin aldığı maaşlar yeniden tartışma konusu oldu. Sendikanın sadece Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden her ay yaklaşık 150 bin lira tutarında aidat geliri elde ettiği öğrenilirken, sendika başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de korkunç rakamlarda maaşlar aldıkları ileri sürüldü. 
ASGARİ ÜCRETİN 4-5 KATI MAAŞ 
Öyle ki, isminin kullanılmasını istemeyen bir çok sendikalı belediye işçisi, maaşlarından her ay 150 ila 200 TL arasında kesinti yapıldığını, sendika yöneticilerinin ise kendilerinden kat kat yüksek miktarda maaşlar aldığını iddia etti. İddialara göre Belediye İş Sendikası başkanının aylık 15 bin, yönetim kurulu üyelerinin de sadece sendikacılıktan 10 bin lira maaş aldıkları ileri sürüldü. Üstelik, sendika başkanlarının makam aracı ve diğer harcırahlarıyla birlikte aylık kazançlarının 25 bin lirayı bulduğu belirtiliyor.
Sendika yönetim kurulunun maaş ve harcırahları dışında yılda 4 brüt maaş tutarında ikramiye, yılda 2 defa 15'er günlük ücret tutarında giyim, dini bayramlarda birer maaş bayram ikramiyesi, yıllık izin harçlığı, yolluk ve hizmet ödeneklerinden de faydalandıkları ileri sürüldü.
Yaşanan bu adaletsiz gelir dağılımı karşılığında maaşlarından her ay kesintiler yapılan bir çok işçi ise Belediye İş Sendikası'ndan istifa ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden elde edilen bilgilere göre son dönemde 250'ye yakın işçinin sendikadan istifa ederek maaşlarından aidat kesilmesinin önüne geçtiği öğrenildi. Yetkililerden elde edilen bilgilere göre de daha önce bin 393 olan sendikalı işçi sayısı bin seviyelerine kadar geriledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.